måndag 16 augusti 2010

Recept på super god Dajmglass

Dajmglass 6p

3 st Dubbeldajm
4 Äggulor
1 dl Strösocker
4 dl Vispgrädde
2 msk Ljus sirap
1 tsk Vaniljsocker

Tillbehör: Havreflarn

1. krossa den kylskåpskalla dajmen, Vispa äggulorna och sockret pösigt. Det är viktigt att vispa så att sockret löser sig. ca 10 min.

2. Vispa grädden hård och styv och blanda ner i äggsmeten. Rör om ordentligt med en slev.

3. Rör i daijm, sirap och vaniljsocker,blanda ordentligt

4. Häll blandingen i en form (1 ½ L) låt stå i frysen 5-6 timmar eller till den är fryst.

Servera med havreflarn eller bara som det är som efterrätt.

Komentar: Jag gjorde dubbel sats, känndes lite med 1½ L när man endå gjorde glass. Jag har provat denna glassblandning men med chokladprickar med. Götta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar